Nicholas King Homes, Lattimore Road, St Albans.

Project Description

Client
 Nicholas King Homes
Category
Residential

Lattimore Road, St Albans, a residential scheme for Nicholas King Homes.

Awarded a St Albans Civic Award 1999.

cHOROS were asked to prepare a design for the hard and soft landscape surrounding a disused hat factory. The scheme was eventually demolished and rebuilt but the majority of open space is located above the underground car park. The location and quantity of trees and shrubs were limited by the underground car park, a listed brick chimney and the requirements for fire access.

cHOROS utilised porphyry stone setts, pavers and granite setts to delineate footpath routes and private zones ie immediately in front of windows. A Chinese granite circle was included in the paving design to echo the form of a hat to reflect the buildings original use.